Kook


Als je nieuw bent in de kitesurfsport of nieuw bij KiteStars begin je als Kook. Hier vind je dus ook alle beginnersinformatie voor het kitesurfen. Als je nieuw bent bij KiteStars maar al een ervaren kitesurfer bent, kan je jou Kitesurffilmpjes uploaden om jou ranking te verbeteren.

Begin met kitesurfen door Kitesurflessen

De kitesurfsport begint altijd bij kitesurflessen. Voor de kitesurflessen kan je zelf al een oefenen met een kleine vlieger, dit kan een delta, matras of softkite zijn. Zo kan je al oefenen met de wind en gevoel krijgen in het sturen van een vlieger.

Wil je echt beginnen met de kites van kitesurfen dan start je met Kitesurfles. Dit om te starten met kennis over materiaal en vooral de veiligheid. Probeer dit niet zelf omdat je de gevolgen niet kan overzien. Je eerste kiteles kan je Hier boeken!

Na je kitesurflessen

Heb je al een kitesurfles gehad? Dan heb je al ervaring met de vlieger, en het advies van je instructeur. Het advies is raadzaam om op te volgen omdat de instructeur je bezig heeft gezien en risico’s kan inschatten. Als je les hebt gehad van een gecertificeerde kitesurfschool krijg je na afronding van de kitesurflessen een persoonlijk certificaat met jou niveau erop.

Heb je genoeg ervaring om zelfstandig aan de slag te gaan begin dan rustig. Hou de windvoorspelling goed in de gaten en zorg voor een goede check oftewel de BROMFLY checklist.

Als je zelfstandig gaat het water op gaat, probeer mooi beeldmateriaal te krijgen zodat je filmpjes kan uploaden en feedback kan krijgen van KiteStars. Bij het uploaden van je eerste Filmpje kom je al een stapje verder om een Kite Star te worden!

Have fun, be safe and Kite on!  


Kook